Latest Posts

Hovedretter

Butter chicken

Klassisk indisk ret der bare smager himmelsk. Den er ikke stærk, men bare fløjlsblød og velsmagende. Server med basmatiris og gerne med hjemmelavet naan brød Ingredienser Passer ca. til 4 personer. Jeg laver typisk dobbelt portion, så der er rester til et par dage. Den bliver ikke dårligere af at stå en dag i køleren. […]

Kager og brød

Hjemmelavet naan brød

Lækkert brød der er ret nemt at lave. Perfekt til indiske retter. Ingredienser Giver 6 stk. Lav du bare dobbelt portion. De smager møggodt, kan holde dig bløde og lækre et par dage og kan få et ekstra liv, ved at skære dem i strimler, pensle dem med lidt olie og give dem 10 min […]

Hovedretter

Chilitærte med rejer

Skal det være nemt og lækkert? Den her tager ikke lang tid og smager fantastisk. Opskrift 1 tærtedej (køb den færdig eller lav den selv) 1,5 dl piskefløde 3 æg 100g revet mozarella 1 chilipeber (du bestemmer styrken) 2 fed hvidløg 200g rejer i lage 1 bdt forårsløg 1 rød peber En smule smør og […]

Tilbehør

Spicy edamamebønner

Ingredienser Tilberedning Hak hvidløg fint. Skræl ingefær og riv det på et rivejern. Hæld bønnerne på en varm pande, hæld den søde chilisauce over, samt ingefæren og de hakkede hvidløg. Steg ved lidt over middel varme i 5-7 minutter til bønnerne er tøet op og er gennemvarme. Chilisaucen koger ind og bliver dejlig klistret. Smag […]

Hovedretter

Lakseside med hjemmelavet hollandaise

Ingredienser laks Tilberedning Tænd ovnen på 200g- alm. ovn. Rens laksesiden for ben. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg laksen ned i med skindet nedad. Hak dild fint. Miks 3 spsk olivenolie, hvidløgspulver, løgpulver, dild, salt og peber og fordel over laksen. Fordel tynde skiver af citron på ovenfladen. Lad gerne laksen […]

Saucer

Hjemmelavet hollandaise sauce

Ingredienser sauce Tilberedning Pisk æggeblommer, citronsaft og hvivinseddike sammen i en lille gryde. Sæt den på komfuret ved svag varme. Pisk hele tiden i gryden, mens æggemassen lunes. Den må endelig ikke blive for varm, så er saucen ødelagt. Brug et termometer. Saucen må aldrig kommer over 65 grader, men hold dig omkring de 60, […]

Hovedretter

Asiatiske kyllingedeller

4 personer Kyllingedeller Marinade Dressing Tilberedning Blandt ingredienser til marinaden (undtagen sesamfrø) og stil til side Blandt alle ingredienser til kyllingedellerne sammen (undtagen forårsløg). Rør det godt sammen. Sæt en gryde over med vand og bring i kog. Form kyllingefarsen til delle-størrelse (ca. en golfbold). Læg dem i det kogende vand og kog dem ved […]

Stegetips

Intervalstegt flæskesteg

Sørg for at sværen er ridset ordentligt, men ikke ned i kødet, Kog stegen med sværen nedad i en pande med et 1-2 cm vand i 10-20 min indtil sværen åbner sig. Lad stegen hvile 10-20 min på et spækbræt med sværen nedad, så den bliver helt tør. Tør den helt af med lidt køkkenrulle. […]

Hovedretter

Paste med cremet flødesauce

Nem og enorm velsmagende pastaret. Glem alt om at få et kalorielet måltid, her er det smagen der er i højsædet. Ingredienser 4 personer 600g oksemørbrad. Filet kan også bruges, men klart mest lækkert med mørbrad 50g bacon, enten i tern eller strimler Båndpasta (fettuccine). Brug noget af god kvalitet. 200-250g brune champignon 3dl oksebuillon […]