Nem og enorm velsmagende pastaret. Glem alt om at få et kalorielet måltid, her er det smagen der er i højsædet.
Ingredienser
4 personer
- 600g oksemørbrad. Filet kan også bruges, men klart mest lækkert med mørbrad
- 50g bacon, enten i tern eller strimler
- Båndpasta (fettuccine). Brug noget af god kvalitet.
- 200-250g brune champignon
- 3dl oksebuillon (1 terning til 3 dl vand giver en god kraftig smag
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Frisk timian. En spsk. finthakket.
- 100-200g neutral flødeost
- Parmasanost
- 2½ dl madlavningsfløde
- Olivenolie, salt og peber
Opskrift
Hak skalotteløg fint. Hak hvidløg fint. Skær champignon i kvarte. Skær bacon i fine tern/stykker.
Varm lidt olivenolie på en ved middelhøj pande. Tilsæt bacon og lad det stege lidt. Det skal ikke være færdigristet. Tilsæt skalotteløg og lad dem stege 1-2 minutter. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minut mere.
Tilsæt champignon og steg dem indtil de falder lidt sammen og bliver bløde. Tilsæt timian og steg med 1 minut mere. Tilsæt oksebuillon og lad det koge ind til ca. halvdelen (1,5 dl).
Tilsæt flødeost og madlavningsfløde og rør rundt hele tiden. Start med 100g flødeost og 1,5dl fløde. Smag til med yderligere flødeost og/eller fløde. Flødeosten kan godt ende med at give en lidt for kraftig smag, hvis du kommer for meget i. Konsistensen skal være lækker cremet.
Smag til med revet parmasan, salt og peber. Rør rundt hele tiden. Når parmasanen er smeltet, skrues helt ned og retten kan få lov at stå ved meget lav varme.
Kog pasta efter anvisning. Husk godt med salt i vandet.
Skær oksemørbrad i tynde skiver på 3-4mm. Krydr med salg og peber. Steg på en brandvarm pande i lidt olie. De skal kun have meget kort tid på hver side. 20-40 sekunder – kun nok til at kødet bliver brunet.
Bland oksemørbraden i saucen og vend det hele med den færdige pasta. Husk, pastaen bør ikke sejle i saucen. Det er ellers fristende, da den smager så godt. En god italiensk pastaret skal ikke have for meget sauce.
Server i dyb tallerken. Pynt med revet parmasan og frisk timian.