Chilitærte med rejer

Skal det være nemt og lækkert? Den her tager ikke lang tid og smager fantastisk.

Opskrift

1 tærtedej (køb den færdig eller lav den selv)

1,5 dl piskefløde

3 æg

100g revet mozarella

1 chilipeber (du bestemmer styrken)

2 fed hvidløg

200g rejer i lage

1 bdt forårsløg

1 rød peber

En smule smør og en smule mel

Pynt

1 pose rå vanamei rejer

1 chilipeber

3 fed hvidløg

Olivenolie

Opskrift

Smør en tærteform med en smule smør og hæld en smule mel i og fordel det hele ved at vende og dreje formen. Læg tærtedejen ned i formen og tryk den godt mod siderne. Bug kanten ned hele vejen rundt og skær den pænt til.

Forbag bunden i ovn ved 200 grader (alm. ovn) i 8-10 min.

Pisk æg og fløde sammen. Skær rød peber og forårsløg ud i små stykker. Hak chilipeber og hvidløg fint.

Tag tærtedejen ud af ovnen. Fordel rejer, ost, rød peber, forårsløg, chili og hvidløg i tærten. Fordel æg-fløde massen jævn ud over det hele. Drys lidt fint salt og friskkværnet peber over.

Bag i ovnen ved 200 grader i 30 min.

Pynt

Hak chili og hvidløg fint. Pil skal og hale af de optøede rejer. Bland rejer, chili og hvidløg sammen med olien i skål. Må gerne trække nogle timer i køleskabet inden.

Når tærten er færdig, rager du den ud og lirker den op af formen, eller lader den blive, hvis formen er pæn nok til servering. Lad den stå mens du gør de store rejer klar.

Varm en pande op til høj varme. Hæld lidt mere olie på og steg rejer i få minutter. Vend dem undervejs. Når de har fin farve og er begyndt at folde sig sammen er de klar. Rejer skal ikke have for meget. Hvis de begynder at blive grynede, så har de fået for meget.

Pynt tærten med de store rejer. Slut af med lidt friskkværnet peber.

Server med frisk salat og en hurtig dressing af f.eks. creme fraiche, chiliketchup, lidt spidskommen, salt og lidt æbleeddike.