4 personer
Kyllingedeller
- 800g hakket kylling
- 2 små løg – finthakkede
- 2 fed hvidløg
- 1-2 spsk revet ingefær
- 1/2 frisk chili
- 3 spsk rasp
- 2 æg
- 1 tsk salt
- Peber efter behag
- 2 par forårsløg til pynt
Marinade
- Knap 1,5 dl teriyaki
- 2 spsk soya
- 1-2 spsk revet ingefær
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk sesamfrø
Dressing
- 1 dl creme fraiche
- 1 spsk teriyaki
- En smule limesaft
- Lidt chilisauce
Tilberedning
Blandt ingredienser til marinaden (undtagen sesamfrø) og stil til side
Blandt alle ingredienser til kyllingedellerne sammen (undtagen forårsløg). Rør det godt sammen.
Sæt en gryde over med vand og bring i kog.
Form kyllingefarsen til delle-størrelse (ca. en golfbold). Læg dem i det kogende vand og kog dem ved middel varme i 6-9 minutter alt efter størrelse. Check efter med et termometer (centrumtemperatur mindst 65 grader) – alternativt, så skær en af dem over og check, at den ikke har råt kyllingekød inde i. Gør det evt. af flere omgange, hvis ikke du har en meget stor gryde. Tag dem op af vandet og stil dem til side.
Varm en pande op til middel varme og rist sesamfrø til de begynder at blive brune og dufte. Hæld marinaden ved og bring den i kog. Læg kyllingedellerne ned i marinaden og steg dem videre ved middel varme i ca. 5 minutter. Vend dem jævnligt, så de bliver ensartet smurt ind i marinaden. Hvis marinaden ender med helt at koge væk, så skru ned for varmen til sidst.
Bland ingredienserne til dressing. Smag til med en smule soya. Server kyllingedellerne med finthakkede forårsløg drysset hen over.