Ingredienser laks
- Lakseside – regn med 150-200g per person
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1 bdt. frisk dild
- 1 øko citron
- Salt og peber
Tilberedning
Tænd ovnen på 200g- alm. ovn. Rens laksesiden for ben. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg laksen ned i med skindet nedad. Hak dild fint. Miks 3 spsk olivenolie, hvidløgspulver, løgpulver, dild, salt og peber og fordel over laksen. Fordel tynde skiver af citron på ovenfladen. Lad gerne laksen stå sådan i køleskabet i nogle timer, men det er ikke nødvendigt. Sæt laksen i ovnen i midten og giv den 20-22 minutter. Hellere en smule for lidt, end en smule for meget – specielt, hvis det er frisk laks.
Tilbered hjemmelavet hollandaise sauce.
Server det hele med friske små kartofler med skræl og en let salat med f.eks. asparges. Server laksen direkte i fadet og lad selv folk grave et stykke ud.