Lakseside med hjemmelavet hollandaise

Ingredienser laks

  • Lakseside – regn med 150-200g per person
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1 bdt. frisk dild
  • 1 øko citron
  • Salt og peber

Tilberedning

Tænd ovnen på 200g- alm. ovn. Rens laksesiden for ben. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg laksen ned i med skindet nedad. Hak dild fint. Miks 3 spsk olivenolie, hvidløgspulver, løgpulver, dild, salt og peber og fordel over laksen. Fordel tynde skiver af citron på ovenfladen. Lad gerne laksen stå sådan i køleskabet i nogle timer, men det er ikke nødvendigt. Sæt laksen i ovnen i midten og giv den 20-22 minutter. Hellere en smule for lidt, end en smule for meget – specielt, hvis det er frisk laks.

Tilbered hjemmelavet hollandaise sauce.

Server det hele med friske små kartofler med skræl og en let salat med f.eks. asparges. Server laksen direkte i fadet og lad selv folk grave et stykke ud.