Ingredienser sauce
- 6 æggeblommer
- 4 spsk citronsaft
- 2 spsk hvidvinseddike
- 250g koldt smør skåret i mindre tern
- 1 nip sukker
- Salt og hvid peber
Tilberedning
Pisk æggeblommer, citronsaft og hvivinseddike sammen i en lille gryde. Sæt den på komfuret ved svag varme. Pisk hele tiden i gryden, mens æggemassen lunes. Den må endelig ikke blive for varm, så er saucen ødelagt. Brug et termometer. Saucen må aldrig kommer over 65 grader, men hold dig omkring de 60, så du er sikker. Tilsæt først et enkelt tern smør af gangen og rør hele tiden rundt. Når det er smeltet, tilsæt det næste. Tilsæt efterhånden et par terninger eller 3 af gangen og varm hele tiden saucen op. Når alt smøret er smeltet, smages sauces til med salt, sukker og hvid peber – evt med lidt ekstra citronsaft. Husk at holde øje med temperaturen hele tiden og rør rundt hele tiden!