Sørg for at sværen er ridset ordentligt, men ikke ned i kødet,
Kog stegen med sværen nedad i en pande med et 1-2 cm vand i 10-20 min indtil sværen åbner sig.
Lad stegen hvile 10-20 min på et spækbræt med sværen nedad, så den bliver helt tør. Tør den helt af med lidt køkkenrulle.
Salt godt med både fint og grovt salt.
Sæt i midten af en varm ovn på 220 grader (normal ovn, ikke varmluft). Hæld lidt vand i bunden af bradepanden. Giv den 45 min.
Tag stegen ud og lad den hvile 45 min. Skru ovnen ned på 200 grader.
Sæt et stege termometer i stegen og giv den 25-35 minutter indtil temperaturen viser 58 grader. Er sværen stadig ikke sprød, så giv den grill. Hold godt øje med den.
Tag stegen ud og lad den hvile i 40-45 min inden den spises. Temperaturen skulle gerne stige til 62-63 grader. Den skal ikke dækkes til, men bare stå i køkkenet.