Lækkert brød der er ret nemt at lave. Perfekt til indiske retter.
Ingredienser
Giver 6 stk. Lav du bare dobbelt portion. De smager møggodt, kan holde dig bløde og lækre et par dage og kan få et ekstra liv, ved at skære dem i strimler, pensle dem med lidt olie og give dem 10 min i ovnen ved 180-200 grader, så de bliver lidt sprødere og kan bruges til at dyppe i hummus, guacamole eller lign. op.
- 12g gær
- 1dl lunken vand
- 1,25dl creme fraiche, yogurt natural, græsk yogurt eller lign.
- 275g hvedemel
- 0,75 tsk, salt
- Smør eller smagsneutral olie til at stege brødet i
Opskrift
Rør gæren ud i det lunke vand. Tilsæt yogurt/creme fraiche og rør det hurtigt sammen, Brug gerne en røremaskine. Tilsæt mel og salt lidt af gangen. Lad det hele ælte godt igennem mindst 10 min. Sæt dejen til side et lunt sted med et viskestykke over. Mindst 1 time, men gerne 1,5-2. Tag dejen ud og slå den ned på et bord med noget mel (dvs. fold den og ælt den lidt, så luften bankes ud af dejen en smule). Del dejen i 6 lige store stykker og rul dem ud en af gangen i nogle lange brede stykke på 2-3mm i tykkelse (ca. på størrelse med en stor mandehånd). Steg dem på 6,5-7 på en pande med lidt smør eller olie.Vend dem, når de er godt gyldne. Husk at få en smule smør eller olie på panden før du lægger dem ned på den ubagte side. Begge sider skal være gyldne og/eller have et par mørke pletter.
Server med en lægger asiatisk ret. Skal det være lækkert så smelter du 100g smør i en gryde og knus 3-4 hvidløg i smøret. Rør det rundt i nogle minutter og filtrer så hvidløg fra, da de ellers bliver grønt nede i smøret. Det smeltede smør kan du nu bruge til at pensle brødet med. Skal det være helt vildt, så bruger du såkaldt klaret smør. Dvs. smør der har været smeltet og har fået fjernet det hvide lag af mælkerester der falder til bunds.